Startsida
Om Amoroso
Program
KontaktEditor: Christer Mildh tel:0730-40 35 09

Kontakt info@amoroso.se

Amorosokören I SOLLENTUNA

Presentation av Amorosokören


Amorosokören i Sollentuna är en blandad kör med för närvarande 30 medlemmar. Kören bildades 1938 som damkör, men sedan 1950-talet är det en blandad kör. År 2006 slogs Amorosokören ihop med Sollentuna kommuns kör: After Work. Körerna hade då samarbetat några år. Kören har en omväxlande repertoar. Vi sjunger traditionella vår- och julsånger, svensk körlyrik, folkvisor, men också

Vår körledare fr.o.m januari 2016 är Marie Söderberg. Marie kommer från Oskarshamn i Småland och avlade i maj 2016 sin dirigentexamen vid Kungliga Musikhögskolan. Marie leder förutom Amorosokören, Silverdalskören i Sollentuna och är engagerad i konsertprojekt runt om i Sverige hos såväl konsertföreningar som tillsammans med den professionella blåsorkestern Göteborg Wind Orchestra.

Marie: Att sjunga tillsammans är för mig något väldigt fint. Att få mötas i musiken och tillsammans ge uttryck för tonsättarens vision är något mycket speciellt. Det är i mötet mellan individen och gruppen såväl som mellan musiken och människan vi har möjlighet att skapa något mycket levande, kanske rentav magiskt. Musiken ger oss denna ynnest och för mig är arbetet att nå dit en fantastisk gåva.
Det är som Victor Hugo så fint beskriver det: “Musik uttrycker det som inte kan kläs i ord och det som inte kan förbli osagt.”

Varje år arrangerar vi en vårkonsert och en julkonsert. De senaste åren har vi serverat kaffe och lussekatter i samband med julkonserten och kaffe med hembakat vid vårkonserten. Detta har visat sig vara mycket populärt och lockat allt fler besökare. Av tradition sjunger vi på olika äldreboenden i kommunen den 1:a advent.

Senaste året har vi anordnat uppskattade allsångskonserter då publiken får delta. Vi strävar också efter att ha gemensamma konserter med andra körer. 2016 besökte Aurorakören från Finland oss.

Vår- och hösttermin arrangerar vi en helgrepetition, då vi övar extra på aktuella sånger.

Den 13 oktober 2018 firade kören 80-årsjubileum med en konsert inför rekordpublik. Den hölls i Amorinasalen I Sollentunna centrum. Vi framförde sånger som kören sjungit förr och sånger som hör till dagens repertoar.

Vår körledare sedan några år, Marie Söderberg, delar med sig av sina kunskaper på ett mycket inspirerande sätt. Maries flöjtspel och kontaktnät från KMH ger oss extra inspiration på övningar och konserter.

Vi övar tisdagar kl. 18.45 – 21.00 i Gillboskolans musiksal, c:a 10 minuters promenad från Rotebros pendeltågsstation.