Startsida
Om Amoroso
Program
KontaktEditor: Christer Mildh tel:0730-40 35 09

Kontakt info@amoroso.se

Amorosokören I SOLLENTUNA

Presentation av Amorosokören


Amorosokören i Sollentuna är en blandad kör med för närvarande 30 medlemmar. Kören bildades 1938 som damkör, men sedan 1950-talet är det en blandad kör. År 2006 slogs Amorosokören ihop med Sollentuna kommuns kör: After Work. Körerna hade då samarbetat några år. Kören har en omväxlande repertoar. Vi sjunger traditionella vår- och julsånger, svensk körlyrik, folkvisor, men också populärmusik

Vår körledare fr.o.m januari 2016 är Marie Söderberg. Marie kommer från Oskarshamn i Småland och avlade i maj 2016 sin dirigentexamen vid Kungliga Musikhögskolan. Marie leder förutom Amorosokören, Silverdalskören i Sollentuna och är engagerad i konsertprojekt runt om i Sverige hos såväl konsertföreningar som tillsammans med den professionella blåsorkestern Göteborg Wind Orchestra.

Tyvärr flyttar Marie utomlands hösten 2019 så för tillfället är körledarposten vakant. Förhoppningsvis har vi en ny körledare på plats vid terminsstarten den 3 september.

Varje år arrangerar vi en vårkonsert och en julkonsert. De senaste åren har vi serverat kaffe och lussekatter i samband med julkonserten och kaffe med hembakat vid vårkonserten. Detta har visat sig vara mycket populärt och lockat allt fler besökare. Av tradition sjunger vi på olika äldreboenden i kommunen den 1:a advent.

Senaste året har vi anordnat uppskattade allsångskonserter då publiken får delta. Vi strävar också efter att ha gemensamma konserter med andra körer. 2016 besökte Aurorakören från Finland oss.

Vår- och hösttermin arrangerar vi en helgrepetition, då vi övar extra på aktuella sånger.

Den 13 oktober 2018 firade kören 80-årsjubileum med en konsert inför rekordpublik. Den hölls i Amorinasalen I Sollentunna centrum. Vi framförde sånger som kören sjungit förr och sånger som hör till dagens repertoar.


Vi övar tisdagar kl. 18.45 – 21.00 i Oxstallet vid Edsvik.