Startsida
Om Amoroso
Program
KontaktEditor: Christer Mildh tel:0730-40 35 09

Kontakt info@amoroso.se

Amorosokören I SOLLENTUNA

Presentation av Amorosokören


Amorosokören i Sollentuna är en blandad kör med för närvarande 30 medlemmar. Kören bildades 1938 som damkör, men sedan 1950-talet är det en blandad kör. År 2006 slogs Amorosokören ihop med Sollentuna kommuns kör: After Work. Körerna hade då samarbetat några år. Kören har en omväxlande repertoar. Vi sjunger traditionella vår- och julsånger, svensk körlyrik, folkvisor, men också populärmusik

Varje år arrangerar vi en vårkonsert och en julkonsert. De senaste åren har vi serverat kaffe och lussekatter i samband med julkonserten och kaffe med hembakat vid vårkonserten. Detta har visat sig vara mycket populärt och lockat allt fler besökare. Av tradition sjunger vi på olika äldreboenden i kommunen den 1:a advent. Senaste åren har vi anordnat uppskattade allsångskonserter då publiken får delta. Vi strävar också efter att ha gemensamma konserter med andra körer. 2016 besökte Aurorakören från Finland oss.

Vår- och hösttermin arrangerar vi en helgrepetition, då vi övar extra på aktuella sånger.
Vi övar onsdagar kl. 18.30 – 20.30.

Den 13 oktober 2018 firade kören 80-årsjubileum med en konsert inför rekordpublik. Den hölls i Amorinasalen I Sollentunna centrum. Vi framförde sånger som kören sjungit förr och sånger som hör till dagens repertoar.